Nejnovější recenze ze sekce Sporáky na tuhá paliva
- Topeniště by mohlo být lépe vyšamotováno a ne tam dát pouze cihličky a uvítal bych návod v češtině
Střední kvalita,nedoporučuji na koždodenní používaní.
- Topí i vaří
Tento sporák nemá chybu. Líbil se mi hned, ale velkou roli při výběru hrála možnost odvodu kouře i dozadu, naprostá většina konkurentů má připojení ke komínu jen vrchem z plotny, což se mi nehodilo. Při otevření přikládacích dvířek vůbec nedochází k úniku dýmu do místnosti. Sklo přikládacích dvířek se občas očadí, ale snadno se nechá očistit navlhčeným ubrouskem. Regulace přívodu vzduchu funguje dobře. Trouba maká famózně, člověk pořád přemýšlí co tam šoupnout. Plotna je taky parádní, vaření je trošku pomalejší, ale to zrovna mně vyhovuje a tak mě vaření a pečení začalo strašně bavit. Z tohoto důvodu náš sporák miluje i moje žena. Oba si pamatujeme sporáky na dřevo od všech našich babiček a tak přesně víme co a jak, např. na plotně je pořád konvička, ale i pořádný hrnec s pořád teplou vodou na vytírání atd. Po dobu intenzivního vaření sporák pěkně topí a je možné zavřít radiátory a kotel na dřevo využít pro ohřev vody do boileru namísto vytápění. Prostě super. Nezbývá než poděkovat panu Timmermansovi, záškolačce Grétě a burze v Lipsku, že nás donutili udělat si tuto radost.
- Nedorazila
Zboží ještě nedorazilo.
- Sporák splňuje naše požadavky. Je kvalitně vyroben - litina a topeniště je dostatečně dlouhé - stejná polena jako u kotle, ve kterém topíme. Navíc vytopí ještě dostatečný prostor místnosti.
V současné době, kdy hrozí možnost blackoutu, jsme zvažovali, jak se pro tento případ zajistit a tak jsme se rozhodli koupit sporák na tuhá paliva. Z nabízených sporáků na trhu se nám líbil nejvíce a vyplatilo se na něj chvíli počkat, protože nebyl zrovna skladem.
- Slouží k mé spokojenosti
- Nenašel jsem jediné +
- Je to laciný nefunkční krám.
Po prvním zprovoznění nechutný zápach z vypalování čehosi, časem jsem přišel proč takový smrad.
Po cca 14. dnech provozu zjištěno úplné zanesení prostoru pro odvod kouře, z trubkového výměníku se začalo propouštět něco jako barva či co, kompletně to zalepilo celý výměník+zasralo komplet všechno, kudy to prošlo. Včetně nově vyvložkovaného komínu. Takže více škody než užitku. Kdyby někdo namítal, že se musí topit kvalitním dřívím, tak ujišťuji, že bylo topeno pouze cca 5 let vyschlým dřevem, skladovaným pod střechou.
Po roztopení nešla otevřít dvířka vlivem roztažení materiálu - nutný zásah specialisty, dvířka nemají solidní panty, pouze po sobě jezdí plechové výlisky - velmi nepříjemné otevírání, madla jsou z plechu s ostrými hranami - hrozí zranění, regulace je pouze vysunutím schránky na popel !
GUČA GULIVER Smart L levá - béžová
Přidáno: 12. prosince 2022
(naposledy upraveno 12. prosince 2022)
Zakoupeno v Kamna Guča
- vypadá dobře, robustní
trochu horší dílenské zpracování, trouba se nahřívá pomalu
S kuchyňským sporákem jsme velmi spokojeni. V krátké době vytopí místnosti a má velkou plochu na vaření. Při dnešních cenách energie je nedocenitelný. Všem doporučuji.
ještě není nainstalován ,dle parametrů kvalitní
- Super velká trouba, akorát by mohla být ještě o něco vyšší. Poprvé jsem pekla maso, ale dost dlouho ( asi jsem málo topila)
- Vzhled se mi moc líbí.
- Jinak se mi na něm dobře vaří.
- Táhlo na regulaci trouby na zadní stěně sporáku-nevhodné místo, sporák musí být cca 10cm od zdi
- Není regulace vzduchu u topeniště na přední straně
- Při otevírání trouba dře a odírá se barva na spodní části dvířek trouby i kamen
- Teploměr nebyl nainstalován na dvířkách trouby a teď nevím jak ho zprovoznit, aby dobře ukazoval. V návodu to chybí.
- Úspora energie
- Dle mých představ.
- Velká spokojenost.
Velká plocha na vaření
kamna používám jako záložní pro vaření většího množství produktu nebo při poklesu pokojové teploty až do chvíle kdy je nutné přejít na celkové vytápění.
- aa
Sporák mám v provozu krátkou dobu, je tedy předčasné dělat ukvapené závěry
- jednoduchost, rychlost dodání tepla po zatopení, výhřevnost
- zatím žádná
Zobrazuji 61 - 80 ze 500 recenzí « Předchozí 1...2 3 [ 4 ] 5 6...25 Další »